Reprezentanții USMF „Nicolae Testemițanu” vor participa la o conferință ICGEB

Published: 04.07.2022
12:00
Școala de Management din Trieste, Italia
Free

O delegație a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va participa la lucrările conferinței Consolidarea capacității de supraveghere epidemiologică pentru a aborda COVID-19 și alte epidemii (Strengthening epidemiological surveillance capacity to address COVID-19 and other epidemics). 

Manifestarea științifică este organizată de Centrul Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologie (ICGEB) din orașul Trieste, Italia, și va avea loc în data de 7 iulie 2022, cu începere de la ora 12:00 (ora Moldovei), în incinta Școlii de Management din Trieste, ca eveniment secundar al simpozionului ICGEB. Conferința va putea fi urmărită live pe: https://www.youtube.com/watch?v=ekwn3gOmqTM

USMF „Nicolae Testemițanu va fi reprezentată de: Mihail Todiraș, șef al Centrului de Cercetare în domeniul Sănătății și Biomedicinei, Mariana Ulinici, asistent universitar la Disciplina de microbiologie și imunologie, Departamentul Medicină Preventivă, Diana Cucoș, specialist principal la Centrul de Suport al Proiectelor din cadrul Institutului Național de Cercetare în Medicină și Sănătate al USMF „Nicolae Testemiţanu”. 

În cadrul conferinței, Mariana Ulinici va raporta rezultate deosebit de valoroase obținute prin implementarea proiectului Consolidarea capacității de supraveghere epidemiologică în abordarea pandemiei COVID-19 și a altor epidemii, în perioada februarie 2021-iulie 2022, conducător de proiect – acad. Stanislav Groppa. Informații despre acest proiect au fost prezentate la primul workshop organizat la USMF „Nicolae Testemițanu, în perioada 21-23 septembrie 2021, în colaborare cu ICGEB. 

Evenimentul va avea loc cu sprijinul Regiunii Autonome Friuli-Veneția Giulia, Italia (Legea regională 19/2000 privind cooperarea pentru dezvoltare și parteneriatul internațional).

usmf
Institutul Național de Cercetare în Medicină și Sănătate
Centrul Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologie
COVID-19

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii